Cor Vink

Tandarts
Cor Vink

Even voorstellen,

Ik ben Cor Vink en de oprichter en de tandarts-eigenaar van Tandenteam Vink BV.

Voor het zover was deed ik de studie tandheelkunde aan de Universiteit van Utrecht van 1975 – 1980 en daarna was ik een jaar tandarts bij de luchtmacht (dienstplicht).

In 1981 startte ik met mijn praktijk met nul patiënten op de Wulverhorst 101 in Montfoort. Dat was een hoekhuis waar de behandelkamer op de begane grond werd gemaakt en de keuken tot wachtkamer getransformeerd. Boven was voor het wonen. In 1990 werd het huis aan de woonvoorraad onttrokken na een lastige procedure bij de gemeente en kwam de 2e behandelkamer op de verdieping. Het waren andere tijden; patiëntenkaarten waren van papier en de declaraties aan de zieken fondsen werden handmatig gedaan. Voor iedere controle werd een formuliertje geschreven…. De nota’s die we aan de particulieren stuurden werden getypt met een elektrische schrijfmachine. In 1986 begonnen we met automatisering. Dat was vooruitstrevend toen. Een Olivetti PC met een grote harde schijf van…. 20 mB. Daarop draaide alles. Het was een mega werk om alle NAW gegevens over te typen in deze PC. Dat gebeurde in de avonduren op de zolderkamer.
De snerpend geluid producerende matrixprinter zorgde vanaf midden 1986 voor de declaraties.

Ook in de behandelkamer waren het andere tijden. In het begin waren mondmaskers niet vanzelfsprekend en werden geen handschoenen gedragen. Ik las eens van een onderzoek waar op maandagochtend voor het werk nog bloedresten te kweken waren van onder de nagels van tandartsen (dus van voor het weekeinde). Brrr.

In 1997 werd ons huidige pand mega intern verbouwd van consultatiebureau naar tandartsenpraktijk. Dat is alweer een hele tijd geleden. Vanaf dat moment wordt geen grijs amalgaam vulmateriaal meer door ons gebruikt. Van voor die tijd functioneren nog steeds veel vullingen tot volle tevredenheid.

Maar dat was de historie. Hoe het nu gaat weet u zelf en als u nog niet bent geweest komt u het graag ervaren. Ik zorg graag en goed samen met mijn team van medewerkers voor het gebit van u en uw kinderen. U kunt in de praktijk genieten van kunst en boven uw hoofd hangt een monitor met mooie films uit de natuur. En ja hoor handschoenen en mondmaskers zijn nu standaard bij uw behandeling en we hebben schone nagels 

Graag tot uw dienst.

newspaper templates - theme rewards